Dette kreditkort bør du have: Tjen million(er) på.. at bruge penge


Indrømmet. 

Mine indlæg er som oftest strategiske, overordnede og filosofiske - og det er deeejligt. Ik’?

MEN…

I dag er det ekstra håndgribeligt, praktisk og aldeles let at føre ud i livet. Det synes jeg jo nu egentlig også det andet, jeg skriver, er.

For der er én ting, der forbløffer mig (eller der er faktisk mange).

Og det er, at flere mennesker ikke benytter sig af et kreditkort, hvor du tjener penge på at bruge penge. Du får simpelthen en vis procentdel tilbage på alt, hvad du køber på kortet.

Og det drejer sig ikke om et par tusinde kroner.

Det drejer sig om millioner af kroner over et liv.

Som udgangspunkt er jeg egentlig ikke særlig interesseret i det her med at skrive om at spare penge, fordi jeg som udgangspunkt ikke vil blande mig i, hvordan du bruger penge.

Hver husstand kan spare 1.600,- kr. om året. Tager du de gratis penge og investerer dem i 40 år, så har du nu 900.000,- kr.

Lige nu er jeg nok på en vigtigere mission (lidt hellig har man da lov at være), der handler om fuldstændig at afklæde kompleksiteten af investering og på sigt få dig godt igang på aktiemarkedet, så du med tiden kan nyde et mere frit og sundere liv i bedre balance.

Det er heller ikke riiiigtig min ting, at være synderligt omkostningseffektiv, hvilket nok også er det, der adskiller mig fra mange andre, der skriver om eller forfølger økonomisk frihed og FIRE (financial independence retire early), og som jubler over at spare en 10’er på mobilabonnementet om måneden.

Forstå mig ret, det er sådan set vigtigere at sænke sit forbrug end at tjene flere penge. Det er meget mere effektivt på rejsen mod mere økonomisk uafhængighed. 

Men… det er bare noget, som jeg er lidt ængstelig for at stikke mine beskidte fingre ned i, fordi jeg vel nødigt vil blande mig for meget i dig. Men jeg vil altså gerne have dig igang med at inverstere. For det er så hunde-pokkers-afsindsigt vigtigt i vores rejse mod et mere frit og uafhængigt liv, hvor investeringer gør det muligt for os at fokusere på de ting i livet, der skaber den slags værdi, man ikke kan sætte pris på.

Men i dagens indlæg gør jeg vel en form for undtagelse.

For der er simpelthen et kreditkort, du bør bestille og benytte dig af.

Og det er ikke et hvilket som helst kreditkort.

Det er selve kreditkortet.

Et magisk stykke plastik smedet i rødt med ubegrænset magt, der vil skænke dig, dets hersker, gratis penge på alt, du køber i resten af dit liv.

DSC03379.jpg

Kortet, ingen taler om, men alle bør eje

Danmark halter gevaldigt bagud, når det gælder kreditkortfordele.

I USA er det til gengæld en enorm ting det her med, at du tjener penge på at bruge penge.

Det såkaldte ‘cashback’. Cashback betyder slet og ret, at du får en vis procentdel af det beløb, du har handlet for på dit kreditkort, tilbage som faktiske penge på din konto. I USA ligger flere kreditkort med cashback på mellem 1-5%.

Og det er et spørgsmål om tid, før kreditkortfordele gør større indtog her i kongeriget.

Der er dog ét kort herhjemme, som jeg synes, du skal overveje.


Har du tid til at støtte mig?

Jeg ville blive så yderst taknemmelig, hvis du vil overveje at tage denne investeringsprofil test hos NORD.Investments. Klik her.

Det er gratis for dig, det tager fem minutter, du bliver klogere på din risiko profil i forhold til investering og så støtter du mig med en lille guld mønt. Du kan også donere herunder. Din støtte gør hele forskellen.


Og det er et kreditkort fra Bank Norwegian.

Med dette (gratis!) kreditkort får du 0,5% cashback på alt, du køber. Du kan også vælge at få 1% cashback, og så kan pengene dog kun bruges på flybilletter hos Norwegian. 

Personligt har jeg valgt 0,5% cashback, fordi 1) jeg vil hellere bare have pesos og 2) jeg vil ikke nugdes til at føle mig tilbøjelig til at bruge penge på en en random fly-tur - noget som vi vel lidt alle bør være møj mere varsomme med at benytte som transportmiddel.

Billede fra min egen konto. CashPoints til flyrejser er et levn fra fortiden fra dengang, de ikke udbød cashback.

Billede fra min egen konto. CashPoints til flyrejser er et levn fra fortiden fra dengang, de ikke udbød cashback.

Selvom 0,5% i cashback umiddelbart ikke lyder af meget, så adder det op over flere år.

En gennemsnitlig husstand i Danmark har et forbrug på omkring 320.000,- kr om året*.

En halv procent af 320.000,- kr er 1.600,- kr.

Så hver husstand kan spare 1.600,- kr om året.

Gratis.

Lyder det af lidt?

Lad os sige du tager de gratis penge og investerer dem hvert år i 40 år. For de er jo gratis, så det kan du vel ligeså godt?

Du har nu 900.000,- kr. om 40 år.

Og du har intet gjort anerledes andet end at købe dit habengut med et kreditkort, der er rødt.

Du tjener penge på at bruge penge

Men det er ikke den eneste fordel med Bank Norwegian-kortet.

Med kortet får du:

  • Gratis rejse- og afbestillingsforsikring (endda via. Tryg)**

  • Gratis hævning af kontanter i Danmark og udlandet

  • Op til 100.000,- kr kredit gratis i 45 dage

  • Op til 20% cashback på Norwegian-flybilletter købt med kortet

  • Apple Pay & Google Pay

  • 0,- kr i årsgebyr

  • Gratis oprettelse

  • En familie/husstand/et par kan have flere kort, hvor cashback’en puljes til én konto

Okay, så også rejseforsikring inkluderet?

En ordentlig rejseforsikring til verden koster minimum 600,- kr herhjemme. Så nu er det potentielt 2.200,- kr., du sparer om året.

Investeret over 40 år har du nu tjent 1.200.000,- kr.

Bruger du mere end gennemsnittet? Det kunne jeg forestille mig, da læserne af denne blog nok ligger lidt over gennemsnittet, jamen så er du nærmere en besparelse på 2.000.000,- kr om 40 år.

Og er du ligesom mig 33 år ung? Og forhåbentlig kommer til at leve et sundt, rask og rigt liv til du er 93 år? Så vil du over 60 år have tjent 5.300.000,- kr., hvis du tager de 1.600,- kr. og investerer dem i 60 år.

Over 70 år vil du have tjent 14 millioner kroner.

Og i fremtiden kommer du til at spare møj meget mere.

For cashback bevægelsen kommer kun til at vokse sig større i Danmark. Det er blot et spørgsmål om tid. Snart kommer Apple med et nyt kreditkort med op til 3% cashback i rede kontanter, der lige nu er på prøve i USA og et par andre lande.

Det med meget småt

Du sidder måske og tænker, hvordan kan det her overhovedet være en lønsom forretningsmodel for Bank Norwegian?

Kreditkortet fungerer sådan, at du bruger penge forud (på kredit). Kreditten er gratis i op til 45 dage, og den sidste i hver måned får du tilsendt en faktura til betaling af din kredit. Glemmer du at betale dit udestående, så løber der en ret heftig rente på (10ish+%).

Men da du jo læser denne blog, og er et fornuftigt menneske, der kan betale sine regninger, er du nok ikke en af de glemsomme kunder Bank Norwegian vil tjene penge på.

Fakturaen kan i øvrigt sættes op med betalingsservice, så den betales helt og aldeles automatisk. Det har jeg gjort.

Og jeg skal derfor vitterligt ikke løfte en finger for de ekstra par millioner om 40 år.

Du kan bestille kortet her.

Jeg får desværre ikke en rød reje for at anbefale det her. Og tro mig, jeg har skrevet til Norwegian, om ikke de skulle give mig lidt, for at lave det her indlæg, men de er åbenbart fuldstændig ligeglade med mig.

Kraftedme!


støt mig

Tak, fordi du læser med. Jeg håber, du får noget ud af det.

Hver måned bruger jeg en del tid og penge på at holde fisker’s investeringer kørende. Jeg har ikke lyst til at benytte mig af reklamer, så jeg afhænger af læsere som dig for at gøre mit arbejde bæredygtigt. 

Hvis nu, at mit arbejde på nogen måde har underholdt dig eller sågar hjulpet dig, så ville jeg blive så yderst taknemmelig, hvis du vil overveje at tage denne investeringsprofil test hos NORD.Investments. Klik her.

Det er gratis for dig, det tager fem minutter, du bliver klogere på din risiko profil i forhold til investering og så støtter du mig med en lille guld mønt.

Du kan også støtte mig med en donation på ethvert beløb her eller på knappen herunder.

Din støtte gør hele forskellen.


Som alt på denne blog, så udveksler jeg kun idéer. Du er alene ansvarlig for dine egne valg.

*https://www.berlingske.dk/oekonomi/danske-husstande-har-et-forbrug-paa-over-320.000-kr.-om-aaret-se-her-hvad

** Jeg har skulle benytte mig af forsikringen én gang, og det FUNGEREDE bare. Kravet er her, at du skal betale minimum 50% af transportomkostningerne til din rejse med kortet for at den dækker, og at rejsen begynder og slutter i Danmark. Enkelte lande er ikke dækket af forsikringen: Cuba, Iran og et par andre.

Forrige
Forrige

#8 månedsupdate: Sløj måned på markedet og privat, men hidtil bedste for bloggen

Næste
Næste

#7 månedsupdate: Min formue er steget med vanvittige 9% (!) i august