#9 månedsupdate: Jeg har tjent en årsløn på én måned… og Ekstra Bladet har været i mig

Hej!

Jeg håber, du har haft dig en god måned. Eller måske bare en måned.

Inden jeg starter på den sædvanlige opdatering i privaten, så må jeg med det samme sige, at det har været en fuldstændig-sindssyg-latterlig-grotesk-vild måned på investeringsfronten.

Oktober er - by far - min hidtil bedste måned som investor, og den har været FULDSTÆNDIG… latterlig for mig som investor!

Mere om det om lidt…

fisker’s investeringer er langt væk for mig for tiden. Normalt går jeg og “dagdrømmer” mine blog-indlæg, instagram-illustrationer og skriverier. Men dagdrømmeriet, hvad angår fisker’s investeringer, har stået helt stille i denne måned.

Og hvorfor så det?

Jo, altså - først og fremmest så går der sgu meget tid med at prøve at finde ud af at være menneske. Der er sket meget i denne måned.

Jeg har faktisk taget en beslutning, der har ret store konsekvenser for mine FI(RE)-planer.

Jeg har nemlig besluttet, at jeg flytter.

Jeg har det sidste års tid boet i et kollektiv med en relativt billig husleje. Men da det bekendtskab er gået fuldstændig i hårdknude (skulle vi nogensinde drikke en øl sammen, så har jeg en god historie), så har jeg besluttet at flytte og derfor leje en lejlighed. For mig selv. I København.

Og Københavnerne vil vide, at sådan noget selvfølgelig ikke går billigt for sig.

Så jeg sidder faktisk lige nu i min nye bolig og skriver disse ord. Den er jeg nemlig flyttet ind i her fra 1. november.

Det har altid været et mål for mig, at jeg rent økonomisk kan få min dagligdag til at løbe rundt på dagpenge (husk, jeg er single og barnløs), så jeg, hvis jeg skulle i den situation at miste job eller lign., ikke skal stresse over økonomi.

Men det mål skyder jeg hermed en hvid pil efter. For nu.

For min boligpost kommer til at udgøre på den anden side af 50% af min løn.

Øv.

Og det betyder også, at jeg forskyder min dato for min økonomiske uafhængighed frem med nok 4-5 år.

Det er selvfølgelig træls, fordi jeg vil virkelig gerne være økonomisk uafhængig. Men det føles rart og rigtigt. Jeg bor nu for mig selv i en stor 80 kvm lejlighed på Amager tæt på vandet.


Har du tid til at støtte mig?

Jeg ville blive så yderst taknemmelig, hvis du vil overveje at tage denne investeringsprofil test hos NORD.Investments. Klik her.

Det er gratis for dig, det tager fem minutter, du bliver klogere på din risiko profil i forhold til investering og så støtter du mig med en lille guld mønt. Du kan også donere herunder. Din støtte gør hele forskellen.


Så det er dét, jeg gør lige nu. Om jeg kommer til at ændre eller sågar fortryde mit valg, det må tiden vise. Som det meste andet, er dette jo ej heller endegyldigt.

Så som du vil se om et øjeblik, så falder min opsparingsrate væsentligt - og det vil den gøre fremover. Og jeg går faktisk fra at være 80% økonomisk uafhængig til med nuværende omkostninger at være 50% økonomisk uafhængig.

En anden ting, der skete i løbet af måneden, er, at jeg simpelthen har gjort mig min aller første medieoptræden! I Ekstra Bladet. Er du SINDSSYG, det var mærkeligt for mig.

Tænk, at jeg er interessant nok til, at folk vil skrive en artikel om mig? Det er sgu skørt. Og noget, jeg skal vænne mig til.

Det var en rigtig fin artikel, hvor jeg er glad for, de holdte sig til at skrive ud fra min præmis. Du kan læse den her.

… jeg har et par ting mere, som jeg skal fortælle dig om: Jeg har bestilt en månedlang tur til Indien og så skal jeg be’ om din mening ift. sponsoreret indhold. Men, det må blive i næste månedsopdatering!

Som sædvanlig har jeg lavet et overblik herunder over, hvordan det er gået på det amerikanske S&P 500 indeks, verdensindekset MSCI World og det danske OMX C25 indeks.

Det har været en aldeles grøn måned på alle markederne.

Og det har været en brandvarm måned for mine investeringer.

Da Ethereum og Tesla er steget helt vildt meget denne måned - henholdsvis 37% og 45% - så er min portefølje… ja nærmest eksploderet (Tesla og Ethereum er de eneste enkeltinvesteringer, jeg har. Og anbefaler alle at holde sig langt fra enkeltinvestering).

Så mine investeringer er steget 24% og jeg er nu oppe med 71% for året. Crazy.

Det er… grotesk. Og uholdbart. Og på ingen måde sundt. Jeg overvejer pt., hvad jeg skal gøre, fordi jeg er godt klar over, hvor sindssygt det er. Og hvis det kan gå 71% op for et år, så kan det også gå 71% ned. Og det er ikke den, investor jeg egentlig, vil være.

Problemet er, at jeg tror rigtig meget på både Tesla og krypto, herunder kryptoens-olie Ethereum.

En anden ting, der er sindssygt, er, at jeg i denne måned har tjent, hvad der svarer til en årsløn for mig. Og jeg har jo ikke rigtig løftet en eneste finger for de her penge, men blot investeret min kapital i nogle aktiver, der over tid stiger i værdi (aktier).

Jeg brugte de første 28 år af mit liv på at tjene, hvad jeg lige har tjent på én måned.

Måneden her er en klar outlier, men det er stadig et godt billede på renters rente effekten.

Det sidste års opsparingsrate.

Min opsparingsrate for Oktober måned er 19%.

Da en langt større del af min indtægt nu går til husleje, er min opsparingsrate faldet. Og jeg håber, at jeg kan holde den i dette leje fremover.

19% er egentlig okay, og ikke noget jeg stresser over, fordi jeg er så langt i min FI-rejse - og fordi jeg er et sted i mit liv, hvor jeg ikke vil kunne undvære mig job og mine kollegaer.

Men det gør nas, at jeg ikke længere kan få min økonomi til at løbe rundt på dagpenge.

Det er træls!

Men, men.. jeg ved jo I har min ryg, skulle jeg ryge på gaden! Ik’?

Her er mine tal for måneden:

  • Opsparingsrate: 19%

  • Investeringsafkast: 24%

  • Formueudvikling: 13% (!!)

  • Procent økonomisk uafhængig: 53% (med nuværende udgiftsniveau)


Tal for fisker’s investeringer:

  • Sidevisninger: 5.192 sidevisninger (oppe fra 4.083 i sidste måned)

  • Besøg: 2.082 brugere (oppe fra 1.921 i sidste måned)

  • Nyhedsbrev subscribers: 94 (oppe fra 75 i sidste måned)

  • Udgifter: 125,- kr

  • Organiske indtægter: 0,- kr

Kæmpe måned for fiskers investeringer. 2.082 nye unikke brugere var forbi min side. Det er rekord efter en rekord måned i sidste uge.

Jeg fik en del trafik efter ekstra bladets artikel, så jeg forventer desværre ikke, at kunne holde dette niveau.

Endnu engang var det mest læste indlæg fra måneden indlægget om det kreditkort, du bør have, fordi du kan tjene million(er) på.. at bruge penge.

Tak for at følge med.

Håber du får en dejlig november. Eller bare en november.

- Anders

P.S. Er der egentlig nogen af jer, der bruger eller synes, det orange månedsoverblik over markederne, er nice? Det tager nemli’ en del tid, og jeg sad lige og undrede mig over, om I overhovedet synes det er brugbart? Skriv meget gerne en kommentar herunder.

Og så er jeg meget interesseret i at høre, hvordan din måned er gået? Lad mig høre i en kommentar nedenunder.



Forrige
Forrige

Du skal indeholde denne kvalitet, hvis du vil have succes på aktiemarkedet

Næste
Næste

#8 månedsupdate: Sløj måned på markedet og privat, men hidtil bedste for bloggen