#10 månedsupdate: Der er faldet tiltrængt ro over markederne (nov & dec)

Hej!

Og undskyld, jeg ikke har fået skrevet så meget på det sidste.

Jeg har endda skrevet så lidt, at jeg ikke engang fik skrevet en månedsopdatering på min november måned.

Og hvorfor? Jamen, lad os da bare være ærlige: Jeg synes sgu livet har ramt mit lidt i snotkassen de sidste par måneder.

For at være ærlig, så er det nogen gange som om, at mine eksistentielle spørgsmål til livet og mig selv stiger fuldstændig lineært med min øget grad af økonomisk frihed.

Der er dog en helt naturlig forklaring til, hvorfor jeg akut lige er nede at skrabe bunden. Men helt generelt så har jeg ikke personligt fundet den der kerne af livsglæde. Eller det bilder jeg hvert fald mig selv ind, at jeg ikke har. Det kan jo være, jeg går rundt som et barn i en forlystelsespark - jeg har alt, hvad jeg kunne ønske mig lige inden for rækkevidde, men jeg går rundt med konstant tilduggede briller.

Hey, og hvis du nu sidder, og har noget du gerne vil dele med mig, så skriv til mig! Jeg ville elske at spejle mig i nogen af jer, der måske bliver pirret på den ene eller anden måde, af ordene ovenfor (selvom jeg ikke siger meget om noget, i virkeligheden. Det tør jeg ikke. Endnu. Kan ikke helt finde ud af, hvor ærlig jeg egentlig tør værre her på det store internet).

Selvom det har været et par måneder, hvor jeg føler, jeg er blevet slæbt efter en bil, så kan jeg dog alligevel kigge tilbage og se, at jeg har fået gjort noget rigtig dejligt.

Jeg har nemlig været pisse heldig og købt en andelsbolig på Islands Brygge (tak Mie!), som jeg flytter ind i 1 februar’ish. Det tror jeg fandme, bliver godt. Sådan rigtig få fod under eget bord.

Og ja, jeg havde lige fået en lejlighed på Amager, men nogen gange må man bare ‘roll with the punches’.

Det kan være jeg skriver et indlæg om mine tanker om at finansiere sådan noget fast ejendom. Hvis det har interesse?

Og et lille hængeparti fra min oktober opdatering, er, at jeg har sgu har booket en tur til Indien.

Så planen er, at jeg d. 15 januar rejser til det sydlige Indien, hvor jeg har booket en måned på et, eftersigende, ret fantastisk Auyurvedisk-retreat oppe i en bjergkæde. Det er noget jeg gerne har villet i lang tid. Prøve at afskære sig lidt fra ydre stimuli og se på, hvad der opstår. Det kan jeg skrive meget mere om på et tidspunkt. Må lave sådan en: Hvordan jeg fandt meningen med livet i Indien-artikel. Det skulle være meget populært.

Jeg bookede turen i slutningen af september, så det er selvfølgelig ikke så fedt med det her corona. Og jeg må desværre nok begynde at indstille mig på, at der er forholdsvis store chancer for jeg ikke kommer afsted. Både på grund af corona. Men faktisk også rigtig meget i forhold til, om det bliver fedt at tage til Indien lige nu? Jeg skal ikke rejse rundt, men jeg har et par bekendtskaber fra Indien, der fortæller mig, at de ikke er ellevilde med at modtage turister dernede lige nu. Så, ja. Corona er fandme ikke fedt mere. Men vi kan jo ikke gøre så meget ved det. Og så skal vi rige-mennesker, hvert fald materielt rige, nok også nogen gange passe på ikke at brokke os for meget over hvor hårdt det er ikke at kunne komme ud at rejse, spise på restaurant eller ting i den dur. Ensomheden og fremmedgjortheden for os mennesker i forhold til corona har jeg til gengæld stor respekt og medfølelse for. Det er øv.

Men nok om det.

Lad os se på, hvordan mine to måneder er gået på den lidt-nemmere-at-forholde-sig-til-front - nemlig økonomien.

Det har været en grøn tid på markederne de sidste par måneder.

S&P 500 indekset er oppe med 4% over November og December. Så det er jo dejligt.

Mit kryptovaluta har klaret sig mindre godt i den her lille periode.

Lad os se på min opsparingsrate.

Det sidste års opsparingsrate.

Min opsparingsrate for november og december er henholdsvis 24 & 22%.

Jeg er gået fra generelt at have en ret høj opsparingsrate på de her 40-50% til noget der ligger i tyverne.

Det er jeg faktisk ret ok med.

Jeg har sluppet gashåndtaget en smule i min rejse mod økonomisk uafhængighed.

Som Charlie Munger alligevel siger:

Find a way to get your hands on $100,000. After that, you can ease off the gas a little bit.

Charlie Munger.

Her er mine tal for de to måneder:

  • Opsparingsrate: 23%

  • Investeringsafkast: -2%

  • Formueudvikling: 1,5%

  • Procent økonomisk uafhængig: 54% (med nuværende udgiftsniveau)

Så et par fine måneder.

Jeg er godt nok nede med -2% på mine investeringer, men min formue har udviklet sig i en positiv retning på grund af løn indtægter.

Endnu engang var det mest læste indlæg fra måneden indlægget om det kreditkort, du bør have, fordi du kan tjene million(er) på.. at bruge penge.

Tak for at følge med.

Og rigtig godt nytår til dig.

Håber, du får dig et fint og godt år.

Tak fordi du læser med her på min lille blog!

- Anders

Og så er jeg meget interesseret i at høre, hvordan din måned er gået? Lad mig høre i en kommentar nedenunder.


støt mig

Tak, fordi du læser med. Jeg håber, du får noget ud af det.

Hver måned bruger jeg en del tid og penge på at holde fisker’s investeringer kørende. Jeg har ikke lyst til at benytte mig af reklamer, så jeg afhænger af læsere som dig for at gøre mit arbejde bæredygtigt. 

Hvis nu, at mit arbejde på nogen måde har underholdt dig eller sågar hjulpet dig, så ville jeg blive så yderst taknemmelig, hvis du vil overveje at tage denne investeringsprofil test hos NORD.Investments. Klik her.

Det er gratis for dig, det tager fem minutter, du bliver klogere på din risiko profil i forhold til investering og så støtter du mig med en lille guld mønt.

Du kan også støtte mig med en donation på ethvert beløb her eller på knappen herunder.

Din støtte gør hele forskellen.


Forrige
Forrige

Hørt om peer-to-peer lending? Tjen penge på at låne dine penge ud

Næste
Næste

Du skal indeholde denne kvalitet, hvis du vil have succes på aktiemarkedet