Hørt om peer-to-peer lending? Tjen penge på at låne dine penge ud

// sponsoreret indhold //


Rundt omkring i det danske land står der mange, mange penge på bankkontoer til enten negativ eller ingen rente. Det er ikke sååå godt, fordi værdien af de penge stille og roligt, men sikkert, bliver udhulet af inflation og/eller negative renter.

Det er ikke alle, der har lyst til at investere sine penge i aktiemarkedet - og måske er det heller ikke det rigtige for dig, hvis du har en smal tidshorisont.

Men der er faktisk andre ting, du kan gøre, for at forrente dine penge.

På mere kort sigt.

Men hvor går man hen for at få et kortsigtet positivt afkast, som er uafhængigt af rentemarkedet? 

Og det er så her peer-to-peer låneplatforme, kommer ind i billedet.

Mød Plata

Plata er en ny dansk deleøkonomisk tjeneste, hvor vi danskere kan udlåne penge til hinanden. Og hvis du gerne vil låne dine penge ud til et andet menneske, så kan du altså endda tjene penge på det. Plata formidler kontakten, ligesom AirBnB formidler kontakt mellem udlejer og lejer.

Så Plata stiller pretty much en platform til rådighed, hvor vi fx kan tjene penge på at låne vores penge ud.

Det er samtidig også en platform, hvor du kan låne penge af andre. Oftest noget billigere end de traditionelle banklån, forbrugslån, lån på kreditkort og kassekreditter.

Hvem er dette interessant for?

For dig er Plata en todelt mulighed.

Det er en mulighed for at hjælpe et andet menneske med at få større råderum i sin økonomi, ved at låne vedkommende penge, samtidig med at du får et afkast på dine penge. Penge der måske står til negativ eller ingen rente på en indlånskonto lige nu.

Og hvor meget kan du så tjene?

Hos Plata kan du låne dine penge ud i helt ned til 6 måneder af gangen, og få et afkast på mellem 1,7% - 5,52% afhængigt af, hvor lang tid du vil låne dine penge ud (faktisk kan du få et afkast på helt op til 8,24% med rabatkoden “FiskerPlata” ved udlån i 24 måneder  - rabatkoden udløber 31/1/2022).

Hvis du låner dine penge ud i 24 måneder, så får du et afkast på 5,52% (8,24% med rabatkoden) på den kapital, du låner ud.

Låner du dine penge ud i 6 måneder, så får du et afkast på 1,7% (2,26% med rabatkoden) på din kapital.

Lige nu er det maksimale, du kan låne ud, én million kroner. Hvis du lige sad og spekulerede på det.

Derudover kan du altså også gennem Plata optage et lån til 8% i rente, som oftest er noget billigere end de lån, du kan få andre steder. Så hvis du har et lån til over 8% et sted, så er det her virkelig værd at kigge ind i.

Udlån dine penge her, hvis du er investor. Oprettelsen tager kun 5 minutter. 

Jeg har fået en rabatkode af Plata - “FiskerPlata”. Men den så får du det fulde afkast på dine udlån, som er 8% af den investerede kapital i hele udlånets løbetid. Rabatkoden tilføjes under oprettelse, og du kan efterfølgende oprette gebyrfrie udlån t.o.m. d. 31/1-2022.

Sådan fungerer det (det med småt)

Plata har en proces, for at afskærme investorer fra dårlige betalere. Så når låntagere får adgang til platformen, er det fordi, de har opfyldt en lang række kriterier: Adgang til platformen gives udelukkende, såfremt man ikke er registreret som dårlig betaler. Dernæst skal man kunne bevise, at man har mødt tidligere gældsforpligtelser til tiden. Dette tjekker Plata via en bankintegration, hvor låntager tillader Plata at se indholdet af dennes relevante konti.

Herefter kvalificeres låntager yderligere ved at dokumentere deres økonomiske formåen, baseret på de 3 seneste lønsedler, årsopgørelse og et årsbudget. Dette udmønter sig i en kreditrating, som præsenteres for den investor, de matches med. Kreditratingen præsenteres som 1-4 stjerner ud af 4 mulige. 1-stjernede låntagere afvises altid, og derfor ser investorer altid kun 2-4-stjernede lån på platformen. Det er altid dig, som investor, der i sidste ende beslutter, om du ønsker at udlåne dine penge.

Vær opmærksom på, at der altid vil være risiko forbundet med at låne penge ud. Selv gennem en platform som Plata. Plata skriver, at de bruger den nyeste teknologi til at indsamle data som grundlag for kreditvurdering baseret på relevante myndigheders standarder. Og at de kun formidler privatlån til 8% i rente ved refinansiering af eksisterende lån, og derved er låntager allerede godkendt til at låne pengene af en bank eller forbrugslånsvirksomhed. Plata beder derfor om dokumentation for eksisterende lån.

Forrige
Forrige

Der er en kæmpe aktienedtur på vej! - her er hvad du skal gøre ved det

Næste
Næste

#10 månedsupdate: Der er faldet tiltrængt ro over markederne (nov & dec)